Worklandia-känslan

Välkomnande, trevligt och gemytligt
Medlemskap

Worklandia för samman företagare och distansjobbare och tillsammans skapar vi en inspirerande och utvecklande miljö.

Vår historia

Worklandia grundades 2019 av delägarna Susanne Olofsson och Harriet Bodö.

 

Harriet började sin företagarbana hösten 2018 och var då med i Business Lab. En utav de saker hon uppskattade med Business Lab var kontoret som hon delade med andra företagare. När tiden i Business Lab var över såg hon att det inte bara var hon som saknade gemenskapen på ett kontor och började fundera över möjligheten att skapa en kontorsplats för företagare som är mycket mera än endast ett kontor.

 

Susanne har genom sitt tidigare jobb träffat många företagare och blivande företagare och märkt att det finns ett stort behov av gemenskap och nätverkande bland (nya) företagare. Många saknar ett naturligt kontaktnät till andra företagare och en bra kontorsmiljö.

 

Harriet och Susanne lärde känna varandra när de båda var aktiva inom juniorhandelskammaren på Åland (JCI Mariehamn), de har suttit i styrelsen tillsammans samt varit aktiva i många olika projekt (både lokalt och nationellt). Bland annat där lärde de sig vikten av nätverk – både lokalt och på annan ort.  

Harriet och Susanne representerade JCI Mariehamn på valmöte i Salo 2014.

 Harriet föreslog sedan att de skulle börja jobba med idén tillsammans och utformningen av affärsidén och lokaljakten började på hösten 2018. Namnet Worklandia kom Susanne på, det är en kombination av Work (jobb) och alandia (Åland) som bildade Worklandia Ab.

 

I augusti 2019 slogs dörrarna till Worklandia upp på Östra Esplanadgatan 7 i Mariehamn och där har vi fortfarande vårt kontor och mötesplats. Worklandia har från första början varit mera än ett kontorshotell. Det är en gemenskap, inte bara för företagare utan även för distansjobbare. Medlemmar kan välja två olika alternativ för sitt medlemskap – hyra kontor i Worklandias lokaler eller delta i våra aktiviteter utan att ha en egen kontorsplats. Det beror på vilket behov man har av kontorslokaler. 

 

Gemensamt för våra medlemmar är att man uppskattar nätverkande med andra och ständig utveckling då vi har olika teman och ämnet vi diskuterar när vi träffas.

 

Låter det intressant? Välkommen att höra av dig så berättar vi gärna mera.