I februari läste vi Eat that frog”! av Brian Tracy i Worklandias bokklubb.

Vissa böcker kommer till en i rätt stund och tar en med storm.

För inte är det egentligen något helt nytt eller revolutionerande som Tracy för fram i sin bok. Men just nu behövde jag bli påmind om de saker som han lyfte fram. Tack vare flera av de tekniker som Tracy beskriver i boken har jag fått en nystart i ett projekt som jag jobbat med ett tag och har nu en konkret plan för att få det klart. En realistisk plan.

Vilka av Tracys tekniker, från Eat that frog! har jag tillämpat:

  • Lista dina mål. Det gav mig en översikt över vad jag ska prioritera just nu.
  • Bryt ned dina mål så du har en översikt över alla steg. Jag gjorde en road map över projektet som jag vill fokusera på just nu.
  • Gör en del klar innan du går vidare till nästa. Hoppa inte runt mellan olika saker. Jag gjorde en punktlista under varje steg på min road map. När jag är klar med en punkt kryssar jag över den. Att jobba med mindre punkter fungerar bra för mig också för att jag ofta inte har så mycket tid åt gången när jag jobbar med projektet. När jag har en mindre punkt vet jag att jag hinner få den klar fast jag kanske endast jobbar ostört i 60 min.

Istället för att känna att projektet är för stort och aldrig blir klart, vilket gjorde att jag drog mig för att jobba på det, tar jag nu en liten bit i taget och kommer hela tiden framåt.

Så enkelt men så lätt att glömma bort!

Eat that frog!