Worklandias delägare Harriet Bodö blev nyligen intervjuad av Åland Living, du kan läsa hela intervjun här. Harriet som flyttade till Åland 2006 lyfter bland annat upp vikten av nätverk för att trivas på en ny ort: ”Som inflyttad är det viktigt att komma in i ett sammanhang, och det behöver inte alltid handla om jobbet utan kan gärna vara något utöver.”

Att nätverka är kanske extra viktigt när man är ny på en ort men också när man är ny i ett sammanhang. Ett sådant sammanhang är det att starta eget. För många handlar det om att gå från en arbetsplats med kollegor och gemenskap till en vardag som enpersonsföretagare. De flesta företag på Åland består av en person.

Att driva företag innebär många utmaningar och att en utav utmaningarna då är bristen på gemenskap och kollegor är något som man kan ändra på. Det gäller helt enkelt att ge sig ut och nätverka. De tidigare nätverken som du redan har behöver uppdateras, inte bytas ut, men kompletteras med personer som förstår din situation som företagare – de tidigare kontakterna och nätverken har kanske inte så mycket erfarenhet av företagande.

Hur står det till med dina nätverk? Omger du dig med personer som stöder dig i det du befinner dig i just nu eller behöver du utöka ditt nätverk?